Еталбонд
начало - Инапласт, Софияпродукти - дограма, щори, сеннициуслуги - дограма, зимни градинигалерия - PVC дограма, AL дограма, Щори, Мрежи и аксесоари, Сенниципромоции - AL дограма, PVC дограмаконтакти - Инапласт, София
Еталбонд
 
Etalbond

еталбонд    еталбонд

1. Размери на еталбонд панела

1.1. Дебелина на панела – 3; 4; 6 мм
1.2. Стандартни ширини – 1250 мм
1.3. Стандартни дължини- 3200 мм

etalbond etalbond фасада 

Приложение на еталбонд

Композитните панели еталбонд навлизат с космическа скорост в съвременното строителство. Най-широкото им приложение е като архитектурна облицовка на сгради, обличане на колони, облицовка на стълбища и ескалаторни конструкции, но не на последно място се използва и в интериорния дизайн като окачен таван или като вътрешна декорация. Възможността еталбонд да се фризова му дава предимство пред много други материали, които са на практика неогъваеми и лесно чупливи. Това предимство на материала ни дава възможност да използваме еталбонд в много и различни сфери на дейност.

Огромна цветова гама с над 60 цвята.
Цвят на видимата повърхност – по каталог - фирма “Albond”.

интериор с еталбонд DM - etalbond

Цветът има преобладаваща роля в естетиката на сградите, според съвременните архитектурни решения. Композитните панели еталбонд са широко разпространени когато говорим за модерни и издръжливи облицовки на сгради. Съществува широка гама от цветова палитра по RAL за еталбонд. Когато говорим за цветове не можем да не споменем и съществуващите на пазара уникални цветови решения имитиращи естествения алуминий, множество дървесни имитации, имитации на камък и мрамор, огледало и не на последно място, променящи цвета си в зависимост от светлината еталбонд панели от така наречените "хамелеони".

Забележка: Видимата повърхност на еталбонд се покрива със самозалепващ се филм /дебелина 10 микрона/, с цел да се предпази от нараняване по време на обработката и монтирането.

  • Цветови каталог на Albond можете да откриете тук.

  • Цветови каталог с дървесен ефект можете да откриете тук.

Издръжливост на еталбонд

Независимо дали определен обект е разположен в непосредствена близост до силно замърсен район или близост до крайбрежието, където влажността на въздуха е по-висока и богата на сол, повърхността на фасаднмите материали е изложена на риск от избледняване и оксидиране на боята ако тя е неподходяща. Еталбонд използва трипластово цветно покритие PVDF Kynar 500, което ви осигурява минимум 15 години издръжливост, дори при най-сурови условия.

Покритие на материала:
Видимата повърхност е боядисана с 3 слоя PVDF покритие с обща дебелина 30 - 33 микрона.
Поведение на еталбонд при температурна промяна:
Отлични показатели при температурен диапазон от -50° С до +80° С
Линейно разширение - при разлика от 100°С има 2, 3 мм разширение на линеен метър
Звукоизолация на еталбонд:
За дебелина 4 мм – коеф. на измерено намаляване на звука = 24Db
Термоизолационни качества на еталбонд:
Коефициент на топлопроводимост λ = 0,29W/m° K

еталбонд тавани с еталбонд

Твърдост и тегло на еталбонд

Комбинацията от висока твърдост и висока яркост позволява запазване на формата и гладкостта на панелите дори при излагането им на сурови температурни промени. Композитната структура на "etalbond" осигурява изключително предимство на коефицентна яркост към тегло в сравнение с други яки материали и прави еталбонд предпочитан материал.

Характеристики на алуминиевата сплав:
Сила на опън Rm>158N/mm2
Сила на огъване Rp0.2.>130 N/mm2
Тегло м2 5.6 кг/м2
 
etalbond etalbond фасада 
интериор с еталбонд DM - etalbond
еталбонд тавани с еталбонд

 

     уеб дизайн | Инапласт, София - Еталбонд

  Еталбонд  
 безпрофилно остъкляване