Парапети
парапетиначало - Инапласт, Софияпродукти - дограма, щори, сеннициуслуги - дограма, зимни градинигалерия - PVC дограма, AL дограма, Щори, Мрежи и аксесоари, Сенниципромоции - AL дограма, PVC дограмаконтакти - Инапласт, Софияпарапет
парапети - видове
 
Парапети

Друг предлаган продукт за вашето удобство са алуминиевите парапети. Парапетът е идеален завършек за вашето стълбище и балкон. Материалът, от които се изработват е закален алуминий, специално обработен, което го прави практически неподатлив на всякакви атмосферни условия. Устойчивостта му на ръжда увеличава неговата експлоатация с много години.

Стандартните видове парапети, които предлагаме са:

Триструнни алуминиеви парапети

Този вид парапет е най –разпространеният за стълби и входни помещения. Състои се от ръкохватка от Ф50 и три струни от Ф16, колонките от Ф40 се поставят през определено разстояние в зависимост от дължината и големината на стълбището. Захващането на парапетите се осъществява чрез анкери в пода или чрез конзоли за страничен монтаж.
парапети вътрешни парапети

Триструнен алуминиев парапет със свързани Ф16

Моделът се състои от ръкохватка от Ф50, колонки от Ф40 и три струни от Ф16, които вървят без прекъсване между отделните стълбища. Този вариант е значително по-скъп от само триструнният алуминиев парапет, поради добавянето на допълнителен материал и аксесоари към него. Захващането на парапета се осъществява чрез анкери в пода или чрез конзоли за страничен монтаж.

Парапети със стъкло

Парапеттите със стъкло се поставят предимно на тераси, преградни стени и паравани. При този тип парапет може да се подчертае красотата на помещението, като се използва богатата гама от стъкла, които съществуват на пазара. Цветът и орнаментиката на стъклото са също толкова важни колкото и неговата устоичивост. За по-голяма здравина съклото на парапетите може да бъде свързано в триплекс или закалено. Закаленото (темперирано) стъкло се произвежда чрез топлинна обработка на флоатното стъкло. Стъклата се изпичат в специални пещи, които се нагряват до 600 градуса C. Закаленото стъкло има шест пъти по-голяма здравина от обикновеното. То обикновено се използва в елементи без рамки, като например парапети със стъкло.
парапети със стъкло външен парапет със стъкло

Парапети тип праг

Парапетът тип параг е много подходящ за прозорци и тераси, като предпазна мярка. Парапетите се състоят от струни от Ф16 или от една ръкохватка Ф50 и една струна от Ф16. Предпочитан както от млади семейства с деца така и от други възрастови групи. Парапетите от алуминий се налагат все повече на нашия пазар като присъства почти навсякъде в новото строителство.
парапети тип праг парапет с праг

парапет стенна ръкохватка
Парапети "стенна ръкохватка"

Този вид парапети се използва както за вътрешни стълбища така и за външни. Състои се единствено от няколко конзоли, които се захващат в стената и ръкохватка от Ф50. Цветовата гама при алуминиевите парапети е широка. Най – разпространените цветове са шампанско и иноксов, но по желание на клиента ние можем да ги боядисаме прахово с цвят по RAL, както и всички дървесни цветове.


Парапети с нестандартна конструкция

Имате тераса с неправилна форма и се чудите как да и предадете красив и оригинален вид? Ние идваме с иновативните решения на нашите специалисти. Вашите парапети могат да придобият формата на вашата тераса, благодарение на машините, с които разполагаме. Парапети с нестандартна конструкция са наш специалитет, а ако си мислите, че парапетите могат да се използва само и единствено по предназначение, то може да погледнете оригиналните ни навесни конструкции от същия този парапет. Ние сме пълни с идеи, но в зависимост от вашите желания предлагаме различни и креативни решения, независимо колко нестандартни са те. Не се колебайте да ни ги споделите, Инапласт ще се съобрази с вашите идеи каквито и да са те.
външни парапети нестандартни парапети

 

     Инапласт, София - Парапети

  парапети продукти  
 безпрофилно остъкляване
 

       парапети

       парапети на стълбище

       парапети

       парапети София

       парапети

        парапети вътршени

        парапети

        парапети

        парапети на тераса